Orientering i Norge

Kom i form i naturen!

Her i Norge har vi svært mye natur å boltre oss i, og det er ikke uten grunn at mange av de aller beste orienteringsløperne i verden har adresse i Norge. Mange lurer på hvordan starte med orientering i Norge, men dette er veldig lett. Det finnes hundrevis av idrettslag som driver med orientering i Norge, men om du ikke finner en klubb i nærheten av der du bor, trenger du ikke fortvile. Orientering kan du drive med helt på egen hånd, du trenger bare et par gode sko!

Du kan også kontakte lokale lag og klubber for å få informasjon om løyper, og mange klubber er også behjelpelige med å låne ut utstyr og kart.

Naturen i Norge

Konkurranser i Orientering i Norge

Med hundrevis av lokale lag og klubber som hvert år har sine egne arrangementer, er det vanligvis over tusen registrerte orienteringsløp i Norge i løpet av sommerhalvåret. Om du er et konkurransemenneske, er dette sporten for deg!

Konkurranser avholdes i hele landet, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord, og løpere må derfor forvente å måtte krysse alle typer landskap. Ulike forhold kan være en fordel for enkelte, og derfor er det vanskelig å forutse hvem som kommer til å vinne et løp.

De største arrangementene

Orientering

Driver du med orientering i Norge på et høyt nivå, kommer du ikke utenom de største konkurransene. Gjennom hele sommerhalvåret går norgescupen, hvor deltagere samler poeng etter hvor mange plasseringer de har hatt blant de ti første, og får stigende poeng etter plassering.

Et av de aller største arrangementene er Sørlandsgaloppen, som kan ha opptil 1500 deltagere. Dette er en turnering som går over fire dager, og den tiltrekker seg entusiaster fra hele landet. Mange av deltagerne bor på campingplasser, eller på Åros feriesenter i Søgne, hvor det er både svømmebasseng og sandstrand.

Orientering

Finn mer spenning i livet!

Hvordan starte med Orientering i Norge? Vel, det viktigste for å bli en god orienteringsløper, er at du trives med å være alene i naturen. Der man i andre idretter har kamera og publikum som hoier, er orienteringsløp ofte en svært stille affære. God retningssans og kondisjon er kjekt å ha, men dette kan trenes opp, og alle kan bli gode orienteringsløpere.

Det er mange grunner til å drive med orientering i Norge, og lurer du på hvordan starte med orientering i Norge kan du ta kontakt med din lokale o-klubb. Det betyr ikke så mye om du var god i O-fag på barneskolen, bare du er glad i naturen og liker å utfordre deg selv!