Home » Blogg » Orientering på nett

Orientering på nett

  • av
Orientering på nett

Om du ønsker å lære mer om orientering på nett, finnes det flere sider som kan hjelpe deg på vei. Norges orienteringsforbund har mye spennende på siden sider, som du finner på orientering.no. Her kan du lese om alle slags arrangementer som har vært, og løp som du kan melde deg på om du har muligheten.

Du vil også finne kurs i orientering på nett, og du kan prøve deg på nettbasert orientering, hvor du løper en simulert løype. Dette er en fin måte å lære seg å lese de forskjellige kartsymbolene.

Nettbasert orientering gir nyttig lærdom

Nå som det er mer og mer fokus på å jobbe hjemmefra, kan nettbasert orientering være en flott måte å komme seg ut i naturen på virtuelt vis. Om det regner eller snør, så kan du alltid ta en tur på internett.

Du får selvfølgelig ikke den samme fysiske treningen, men dette kan også by på muligheter. Flere entusiaster har tredemølle i huset, og de springer litt mellom hver virtuelle post for å simulere at de er i fysisk aktivitet.

Fordeler med orientering på nett

Det er mange fordeler med å prøve orientering på nett, både for nybegynnere og for gamle travere med mye erfaring i orienteringsløp.

  • Lær systemet uten å bli fysisk sliten
  • Opplev norsk natur og hvordan den kartlegges
  • Bli kjent med andre med felles interesser

Mange muligheter i fremtiden

Noe som mange har ønsket seg, og som skulle være mulig, er å drive med orientering på nett ved hjelp av virtual reality-utstyr. Dette krever en kraftig datamaskin og dyrt utstyr, men skulle kunne gi en helt unik erfaring.

Selv om det ikke finnes noen spill som gir en fullstendig opplevelse, er det mange muligheter til å oppleve turer i naturen fra din egen datamaskin. Vi som driver med orientering følger spent med på utviklingen, og gleder oss til å se hvilke muligheter fremtiden kan by på.