Home » Blogg » Orientering på nett

Orientering på nett

Masse kart på et bord

Er du interessert i orientering så har du sikkert gledet til perioden vi er inne i nå. Da er det på tide å ta alt du har lest og lært om orientering på nett ut i virkeligheten. Endelig kan du få prøvd alt du har lært.

Orientering er for alle

Alle som vil kan starte med orientering. Alt du trenger er at noen lærer deg kart og kompass. Etter dette trenger du vite hvor orienteringspostene er hengt opp. Dette kan du finne på nett ved å bestille orienteringskart. Når du har det er det bare å ta på seg gode løpesko og komme seg ut i naturen for å finne postene.

Orientering handler først og fremst om å klare å lese terrenget. Ved å se på kartet og hva du har foran deg må du planlegge en rute du kan løpe for å raskest nå posten du skal klippe. Noen ganger er ikke den rette linjen raskest, men en liten omvei.

Hva med orienteringsløp

Det har vært endel ressurser du om orientering på nett der du har fått lære nye ting. Nå har du kanskje lyst til å prøve deg på et orienteringsløp også. Dette vil det nok komme mer av etterhvert. Pr nå er det få på grunn av smittesituasjonen, men vi håper dette endrer seg.

Stikkord: